Meteen naar de inhoud

Workshops & Masterclasses

KIIRO is sinds 2020 muziekproductie docent bij het SKVR en verzorgt beat-making & rap workshops op het -basis en -middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft hij zijn eigen cursus genaamd “STUDIO PRO”. Hier geeft hij de kennis door over Electronic Music Production, die hij heeft opgedaan op de “Amsterdam Electronic Music Academy” op het conservatorium van Amsterdam. Interesse? boek KIIRO voor jou workshop of masterclass!

STUDIO PRO CURSUS

Wil jij als opkomende muzikant jouw talent naar een hoger niveau tillen? Dan is de STUDIO PRO cursus iets voor jou! Tijdens deze intensieve cursus leer je alle fijne kneepjes van het vak op het gebied van studiovaardigheden, financiering en het opbouwen van een netwerk in de muziekindustrie.

Studiovaardigheden
Altijd al willen weten hoe je zelf je muziek kunt opnemen en mixen? In onze cursus leer je alle ins en outs van deze studiovaardigheden. Van het juiste gebruik van opnameapparatuur tot het creëren van de perfecte mix, jij wordt een expert op dit gebied. Dit is essentieel voor elke muzikant die zijn professionele carrière serieus neemt.

Van passie naar professie
De cursus is speciaal ontwikkeld voor opkomende muzikanten die hun passie naar een hoger niveau willen tillen. Of je nu een singer-songwriter, producer of een bandlid bent, deze cursus biedt jou de tools en kennis die je nodig hebt om succesvol te worden in de muziekindustrie.

Werk aan je metwerk
Een goed netwerk opbouwen is cruciaal in de muziekindustrie. Daarom helpen wij je ook bij het bouwen van een netwerk van labels, publishers en managers die relevant zijn voor jouw carrière. Leer hoe je kunt connecten met de juiste mensen en krijg waardevolle inzichten en tips van professionals uit de industrie. Dit netwerk kan je deuren openen naar kansen en mogelijkheden die je anders niet zou krijgen.

 

Regel het geld 
Maar dat is niet alles! Naast de studiovaardigheden besteden we ook uitgebreid aandacht aan het financiële aspect van het uitbrengen van je muziek. Leer hoe je financiering kunt vinden voor je releases, hoe je subsidies kunt aanvragen en hoe je slim kunt omgaan met budgetten. Met deze kennis in huis sta je sterker en kun je jouw muzikale dromen realiseren.

Waar wacht je nog op? 
Schrijf je nu in voor onze cursus en zet de eerste stappen naar een succesvolle carrière als muzikant. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt!

(De studiolessen zijn in Ableton, dus het gebruiken van andere DAWS wordt afgeraden maar is wel toegestaan.)

 

Beatmaking workshop
  • (15 jaar en ouder)

Ben jij een aanstormende rapper of hiphop beats fanaat? 

Dan is deze workshop zeker iets voor jou! KIIRO laat je in deze workshop zien hoe je een vette hiphop beat componeert en arrangeert. Ook komt aan bod hoe je ritmisch rap vocalen componeert. De muzikant studeerde pasgeleden af in muziekproductie aan het Albeda College in Rhoon en heeft ook afgestudeerd op de “Amsterdam Electronic Music Academy” op het conservatorium van Amsterdam.

De workshop is dus ook een uitgelezen kans om alles te vragen over muziek opleidingen.

Vocal workshop in Logic Pro X
  • (15 jaar en ouder)

Ben jij een opkomend of beginnend artiest? 

Dan is deze workshop wel mogelijk iets voor jou! Speciaal voor iedereen die werkt met vocalen mixen en opnemen, of hier juist meer over wil leren, organiseert KIIRO de Vocal workshop in Logic Pro X. Of je een zanger of rapper bent maakt niet uit. Het gaat tijdens deze workshop puur om beter worden in het opneem proces, handige shortcuts en andere tips die je tijd kunnen besparen. 

Een aantal aspecten die we zullen behandelen:

  • Comp recording
  • Low latency recording
  • Vocal mixing
  • Recording templates 
 

De workshop zal plaatsvinden in Logic Pro X, Voor degene met een laptop adviseren we je om die mee te nemen. Als je al een tekst heb geschreven en het logic project bij je hebt, Is het mogelijk om deze tijdens de workshop op te nemen of mixing feedback te ontvangen. Dit is een aanrader voor elke opkomende artiest die meer uit zijn studio workflow wil halen.

Interesse? Neem contact op.