Meteen naar de inhoud

KIIRO BOEKEN

Aran Abe aka Kiiro, geboren 2000 Tokyo Japan, woont en werkt in Rotterdam. De Rotterdamse muzikant is al bezig met het schrijven van nummers en het maken van beats sinds 2015 en zijn passie is sindsdien alleen maar gegroeid. De teksten van Kiiro (Aran), in combinatie met zijn woordkeuze, lage stem en lazy manier van rappen vragen meteen om aandacht. De artiestennaam Kiiro is een knipoog naar de Japanse achtergrond van de artiest. Kiiro betekent namelijk ‘Geel’ in het Japans.

In 2020 bracht hij zijn eerste single “Wedstrijd” uit. Hierna heeft hij nog vier singles met videoclips uitgebracht: AlleenMaintingDecennia en Hoofd vooruit. Met zijn laatste single “Hoofd vooruit” is hij uitgenodigd om de track bij FunX te performen, en heeft het AD een artikel over hem geschreven. In 2022 heeft Kiiro de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam gewonnen voor beste Hiphop act.

Momenteel werkt Kiiro hard aan zijn debuut EP “Independent Dream” die in mei 2023 uitkomt.

Naast het rappen op zijn eigen tracks werkt Kiiro met regelmaat aan producties voor andere artiesten. Als producer is Kiiro net zo gevarieerd als rapper.